

# ICG/IOTWMS Working Group 1 on Tsunami Risk, Community Awareness and Preparedness

## Intersessional Meeting – 17 & 18 April 2023

## **Agenda**

#### Day-1

Chair: Dr. Harkunti Rahayu

17 April Time: 5:00 - 8:00 UTC

09:00-12:00 Oman; 10:30-13:30 Hyderabad; 12:00-15:00 Jakarta; 15:00-18:00 Melbourne

Day-1: 17 April 2023 (Monday)		
5:00 – 5:30 UTC	1. Opening	
(30 min)	1.1 Welcome (2 min)	
	Mr. Rick Bailey (Head of ICG/IOTWMS Secretariat)	
Moderator:	1.2 Opening Remarks (8 min)	
Nora Gale	Dr. Harkunti Rahayu (WG-1 Chair)	
	1.3 Review and Adoption of Agenda (10min)	
	Dr. Harkunti Rahayu (WG-1 Chair)	
	1.4 WG1 New Terms of Reference, Membership and Tasks from ICG 2022 (10min)	
	Dr. Harkunti Rahayu (WG-1 Chair)	
5:30 – 6:40 UTC	2. Reports and Updates on Activities	
(70 min)	2.1 UN Ocean Decade (10 min)	
	Mr. Rick Bailey (Head of ICG/IOTWMS Secretariat)	
Moderator:	2.2 TOWS TTDMP Report - Feb 2023 (20 min)	
Harkunti Rahayu	Dr. Harkunti P. Rahayu (Chair of TTDMP – TOWS WG)	
	2.3 Global Tsunami Symposium 2024 (10 min)	
	Dr. Harkunti P. Rahayu (Chair of OC and Chair TTDMP-TOWS WG)	
	2.4 Tsunami Ready WG3 Task from ICG 2022 (10 min)	
	Ms. Suci Anugrah (Chair of WG3 on Tsunami Ready Implementation)	
	2.5 Tsunami and Critical Facilities (10 min)	
	Dr. Harkunti P. Rahayu (Chair of OC and Chair TTDMP-TOWS WG)	
	2.6 IOTIC Program Work Plan (10 min)	
	Mr. Ardito Kodijat (Head of IOTIC)	
6:40 – 7:00 UTC	Break	
(20 min)		

Day-1: 17 April 2023 (Monday) continued		
7:00 – 7:50 UTC	2. Reports and Updates on Activities (cont.)	
(50 min)	2.7 UNESCAP NWIO Project (15 min)	
	Mr. Rick Bailey (Head of ICG/IOTWMS Secretariat)	
Moderator:	2.8 Mainstreaming Tsunami DRR in Development/Urban Planning (10 min)	
Nora Gale	Dr. Harkunti Rahayu (Chair of OC and Chair TTDMP-TOWS WG)	
	2.9 Case Study on Mainstreaming Tsunami DRR (10 min)	
	Prof. Dilanthi Amaratunga	
	2.10 Survey on impact of Covid19 Pandemic on IOTWMS business process (10 min)	
	Prof. Dilanthi Amaratunga	
	2.11 Other reports (5 min) to be discussed in Day 2	
	Everyone	
7:50 – 8:00 UTC	Recap of Day #1 and Preparations for Day #2 (10 min)	
(10 min)	Dr. Harkunti Rahayu (WG-1 Chair)	
Moderator:		
Harkunti Rahayu		

## <u>Day-2</u>

## Chair: Dr. Harkunti Rahayu

## 18 April Time: 5:00 - 8:30 UTC

09:00-12:30 Oman; 10:30-14:00 Hyderabad; 12:00-15:30 Jakarta; 15:00-18:30 Melbourne

Day-2: 18 April 2023 (Tuesday)		
5:00 – 6:40 UTC	3. Discussion	
(1 hr 40 min) Moderator: Harkunti Rahayu	3.1 Recommendation of CAPT survey 2018 for WG1  Ms. Nora Gale	
	3.2 IOWave20 recommendation for WG1  Ms. Weniza	
	3.3 Probabilistic Tsunami Hazard Assessment (PTHA)  Mr. Rick Bailey	
	3.4 Educational materials for natural warnings of non-seismic tsunamis  Mr. Ardito Kodijat	
	3.5 Definition of community in the context of Tsunami Ready Mr. Ardito Kodijat	
	3.6 Accredited Tsunami Ready similar initiatives to achieve the UNODTP goal Dr. Harkunti Rahayu and Mr. Ardito Kodijat	
	3.7 Aligning Making Cities Resilience 2030 Prof. Dilanthi Amaratunga	
	3.8 Case study on aftermath of the 2004 relocated communities Prof. Richard Haigh	
	3.9 Tsunami Ready issues and challenges faced by Member States Response from members	
	3.10 Development of Tsunami Critical Infrastructure Guidelines  Dr. Harkunti Rahayu with response from the members	
	3.11 Development of Guidelines Mainstreaming Tsunami DRR in  Development/Urban Planning  Response from the members	
<b>6:40 – 7:00 UTC</b> (20 min)	Break	

Day-2: 18 April 2023 (Tuesday) continued		
7:00 – 7:30 UTC (30 Min) Moderator: Harkunti Rahayu	3. Discussion (cont.)  3.12 Survey on the impact of Covid19 Pandemic on IOTWMS business process in Member States (10 min)  Dr. Richard Haigh; Response from the members  3.13 Special Issue Journal IJDRB (10 min)  Dr. Richard Haigh	
7:30 – 8:20 UTC (20 min) Moderator: Rick Bailey	3.14 Other Business (10min)  4. Discussion on WG1 Work Program (20 min)  New recommendations, actions, and tasks from ICG 2022  Dr. Harkunti Rahayu, Secretariat and All members	
8:20 – 8:30 UTC (10 min) Moderator: Harkunti Rahayu	5. Summary and Closing (10min)  Mr. Rick Bailey (Head of ICG/IOTWMS Secretariat)  Dr. Harkunti Rahayu (WG-1 Chair)	